miercuri, 9 martie 2016

Oferta Paste Magic 2016

Oferta Paste Magic 2016

 

Pa ș tele reprezint ă una dintre cele mai importante s ă rb ă tori anuale cre ș tine, care comemoreaz ă evenimentul fundamental al cre ș tinismului , Învierea lui Iisus Hristos , considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile cre ș tine, în a treia zi dup ă r ă stignirea Sa din Vinerea Mare.
Pa ș tele cre ș tin are o durat ă de 40 de zile, cuprinse între s ă rb ă toarea Învierii Domnului (prima duminic ă de Pa ști) ș i s ă rb ă toarea În ă l ț arii Domnului, care se celebreaz ă la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare s ă rb ă toare.
Cel mai r ă spândit obicei cre ș tin de Pa ș ti este vopsirea de ou ă ro ș ii , a c ă ror prezen ță este obligatorie pe masa de Pa ș ti, de ș i în prezent se vopsesc ou ăș i de alte culori ( verzi , albastre , galbene etc.). În folclorul românesc exist ă mai multe legende creș tine care explic ă de ce se înro ș esc ou ă de Pa ș ti ș i de ce ele au devenit simbolul s ă rbatorii Învierii Domnului . Una dintre ele relateaz ă c ă Maica Domnului , care venise s ă - ș i plâng ă fiul r ă stignit, a a ș ezat co ș ul cu ou ă lâng ă cruce ș i acestea au fost înro ș i
cazare busteni


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu